Om du ångrar ditt köp

Du som är privatperson har 14 dagars bytesrätt/ångerrätt när du handlar hos oss. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor. Varan ska skickas i sitt originalemballage och förpackningen får endast vara bruten om så krävts för att undersöka varan.

Observera att du inte har bytes- eller ångerrätt för vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel, livsmedel eller vara som inte lämpligen kan återlämnas pga. hälso- eller hygienskäl.

Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan.
Företag har ingen ångerrätt.

Om du vill reklamera ditt köp

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

Så gör du för att reklamera

  • Skicka din reklamation med en beskrivning av felet samt bilder på felet till info@bryggbutiken.com
  • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
  • Vi beslutar om vi vill ta in delar av varan för reparation eller ta in hela varan för utbyte.
  • Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen. Förpacka godset väl för att undvika skador. OBS! Det är du som är ansvarig för att varan kommer fram oskadad till oss.
  • När vi mottagit varan testar vi den eller skickar den till serviceverkstad.
  • Reklamationer av varor som inte emballerats ordentligt eller inte uppvisar det fel som beskrivits av kunden godkänns inte.
  • Vid reklamationer är det du som kund som betalar returfrakten. Denna betalas tillbaka till dig vid en godkänd reklamation.
  • Tänk på att vi har rätt till tre försök att reparera en defekt vara innan du har rätt att få en ny vara eller häva köpet.