Uncategorized

Bryggbutiken byter webshop

Under slutet av förra sommaren bytte vi webshop från WordPress som vi haft sedan starten till en ren webshopslösning hos det malmöbaserade företaget Starweb. Skälen till bytet var många men framförallt ville vi förenkla orderhanteringen så att vi kunde spendera mer tid till hjälp och rådgivning till våra kunder.

Delat lager

Eftersom webbutiken delar lager med Sösdala så var vi tidigare tvungna att justera lagersaldot manuellt varje kväll efter stängning. Det tog enormt mycket tid från familj och fritidsengagemang att lagersaldot ofta inte justerades i tid. Det kostade mycket pengar i extraleveranser från våra leverantörer och gjorde webbutiken till en bromskloss i verksamheten och gjorde leveransmottagandet till en mardröm.

Med Starweb fick vi möjligheten att justera lagersaldot direkt i produktlistan samt synkning med butikens kassa vilken förenklade arbetsflödet väsentligt.

Kort efter bytet till Starweb i höstas ändra de i lagerhanteringsfunktionaliteten och vi var nu tvungna att uppdatera lagersaldot för varje enskild produkt inne på produktsidan istället för i artikelregistret som tidigare.

Återigen kastades vi in i att behöva manuellt uppdatera lagersaldot i varje enskild produkt vid inleverans. Det kunde ta upp till tre timmar när vi tog emot en pall från våra leverantörer. Starweb vägrade först ta ansvar men gick efter mycket tjat och tjafs med på att bryta vårt avtal i förtid.

Nya sidan

Vi befann oss tillbaka på ruta ett och vi fick nu börja se oss om efter en ny lösning. Prio ett var att ta hem kontrollen av webshoppen till Bryggbutiken igen och inte vara beroende av en support med öppettider.

Det andra var att få en fungerande lagersynk med kassan i Sösdala som delar lager mer webbutiken.

När allt var klart och vi skulle starta igång igen fungerade inte kopplingen och sidan kunde inte gå igång. under v 27 och 28 har tekniker arbetat med att lösa problemet och nu är det äntligen löst!

 

Vi hoppas att du kommer att gilla nya webbutiken!

Lämna ett svar